Η επίσκεψη σε ένα από τα χιονοδρομικά κέντρα είναι η απόλυτη χειμερινή εμπειρία και το θετικό είναι πως αν μένεις κοντά στην Αθήνα υπάρχουν αρκετές επιλογές. Δε χρειάζεται να είσαι έμπειρος σκιέρ για να απολαύσεις μία επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό κέντρο. Στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων που μπορείς να κάνεις για να περάσεις καλά.

Δες τα 4 πιο κοντινά χιονοδρομικά στην Αθήνα:

χιονοδρομικά κέντρα

Παρνασσός

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και πίστες για κάθε επίπεδο δυσκολίας. Απέχει 2 ώρες και 40 λεπτά (198 km) από τον Αθήνα και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, οπότε όσο πιο νωρίς πας τόσο πιο εύκολα θα βρεις εξοπλισμό. Για διαμονή μπορείς να επιλέξεις είτε την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, είτε τους ιστορικούς Δελφούς.

χιονοδρομικά κέντρα

Καλάβρυτα

Εδώ σε περιμένουν αρκετές πίστες με συνολικό μήκος 20 χιλιόμετρα οι οποίες απευθύνονται από τους πιο αρχάριους, μέχρι τους πιο έμπειρους σκιέρ. Απέχει ακριβώς το ίδιο με τον Παρνασσό, δηλαδή 200 km, τα οποία διανύεις σε 2 ώρες και 40 λεπτά. Πέρα από το σκι τα Καλάβρυτα προσφέρονται για εξερεύνηση και φυσικά εξαιρετικό φαγητό!

χιονοδρομικά κέντρα

Μαίναλο

Ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο που απευθύνεται σε αρχάριους και σκιέρ που δεν αναζητούν μεγάλες προκλήσεις. Βρίσκεται 169 km από την Αθήνα και φτάνεις σε 2 ώρες και 10 λεπτά. Διαθέτει αρκετές πίστες εύκολης και μέτριας δυσκολίας, καθώς και μία δύσκολη διαδρομή στο πιο ψηλό σημείο του βουνού. Ιδανικά μέρη για διαμονή είναι η Βυτίνα και η Δημητσάνα που προσφέρονται και για πολύ όμορφες πεζοπορίες.

χιονοδρομικά κέντρα

Ζήρεια

Εάν θες να κάνεις πρώτη φορά σκι, τότε βρήκες το ιδανικό μέρος. Απέχει μόλις 2 ώρες και 10 λεπτά (155 km) από την Αθήνα και προσφέρεται για χαλάρωση. Για διαμονή ψάξε σε έναν από τους πανέμορφους ξενώνες των Τρικάλων Κορινθίας και δοκίμασε τις τοπικές γεύσεις.

Φυσικά όταν ετοιμαζόμαστε για εξόρμηση στα χιόνια, ποτέ δεν ξεχνάμε τις αλυσίδες και την ασφάλειά μας. Επίλεξε κι εσύ το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου στην Anytime που χρειάζεσαι κι απόλαυσε καλύψεις με σημαντικά πλεονεκτήματα και υπηρεσίες με προνομία που διευκολύνουν τις μετακινήσεις σου. Από εδώ και πέρα κάθε σου εκδρομή θα είναι πιο απολαυστική και ασφαλής από ποτέ!