Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο το υπνοδωμάτιο μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Δες όλα όσα πρέπει να αλλάξεις αν δεν κοιμάσαι καλά.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα παραπονιούνται πως έχουν προβλήματα με τον ύπνο τους ή νιώθουν πως δεν ξεκουράζονται αρκετά. Ένας από τους λόγους είναι πως το υπνοδωμάτιο δεν προσφέρει την χαλάρωση που κάποτε ήταν δεδομένη.

Ορίστε οι 4 απλές, αλλά ιδιαίτερα σημαντικές, αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο υπνοδωμάτιο σου!

Γραφείο και υπολογιστής

Πολλοί επιλέγουν, λόγω περιορισμένου χώρου, να τοποθετήσουν τον εξοπλισμό του οικιακού γραφείου στο υπνοδωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο «κοιμόμαστε» με την δουλειά μας. Πρόκειται για ένα λάθος το οποίο δεν μας επιτρέπει ψυχική χαλάρωση. Η θέα και μόνο του υπολογιστή είναι συνδεδεμένη με την εργασία. Δοκίμασε να μεταφέρεις όλο τον εργασιακό εξοπλισμό σε κάποιο άλλο δωμάτιο και σταδιακά θα νιώσεις πολύ πιο ήρεμος.

Τηλεόραση

Αγαπημένος τρόπος για να μας πάρει ο ύπνος, όμως και παγίδα. Αρχικά η τηλεόραση αυξάνει τον φωτισμό στον χώρο και μας δημιουργεί υπερένταση. Επιπλέον αποτελεί πειρασμό για να μας κρατήσει ξύπνιους. Σκεφτείτε πόσες φορές κάνετε binge-watching κοροϊδεύοντας τον εαυτό σας με το «ένα ακόμα επεισόδιο» και καταλήγετε με 4-5 ώρες ύπνου.

Ακαταστασία και πολλά ρούχα

Αρκετά ρεύματα ψυχολογίας εντοπίζουν μία σύνδεση μεταξύ της ακαταστασίας, του άγχους και της έλλειψης συγκέντρωσης. Εάν το υπνοδωμάτιό σου είναι γεμάτο με στοίβες ρούχων, αξεσουάρ και άλλα πράγματα, τότε είναι λογικό όταν βρίσκεσαι εκεί να νιώθεις έναν εκνευρισμό. Δοκίμασε να συγυρίσεις το χώρο και αμέσως θα νιώσεις πως η διάθεσή σου αλλάζει και χαλαρώνεις.

Εξοπλισμός γυμναστικής

Αν και για πολλούς η γυμναστική είναι ένας τρόπος να δραπετεύουν από την καθημερινότητα, το σώμα αντιδρά διαφορετικά. Κατά την άσκηση οι καρδιακοί παλμοί ανεβαίνουν δραματικά, έχουμε εφίδρωση και το σώμα μας λειτουργεί στο μέγιστο.

Ο εξοπλισμός γυμναστικής λοιπόν στο ασυνείδητό μας είναι συνδεδεμένος με αυτές ακριβώς τις σωματικές διαδικασίες υψηλής έντασης. Η ύπαρξη του στο υπνοδωμάτιο, μας αποσπά υπενθυμίζοντάς μας όλα όσα βιώνουμε κατά την άσκηση. Είναι λοιπόν ευκαιρία να μεταφέρεις το «οικιακό γυμναστήριο» στο σαλόνι όπου θα είναι και πιο άνετο!

Το υπνοδωμάτιο είναι από τα πιο σημαντικά σημεία στο σπίτι. Προστάτεψε ό,τι έχει σημασία για εσένα με μία ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου από την Anytime η οποία προσφέρει πλήθος καλύψεων σε μοναδικά χαμηλές τιμές!