Καθημερινά σε όλο τον κόσμο περίπου 3.500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στον δρόμο και πολλοί από αυτούς είναι νέοι, από 15 έως 29 χρόνων. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και μας προκαλούν ανησυχία, δημιουργώντας ταυτόχρονα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Η αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης πρόκλησης είναι ο στόχος της νέας εκστρατείας #3.500LIVES, μίας καμπάνιας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) που μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου στην Κύπρο και τους 243 οργανισμούς-μέλη της Ομοσπονδίας σε όλο τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες του οδικού δικτύου.

3.500LIVES

Διάσημοι οδηγοί, πολιτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες από διάφορες χώρες, όπως o Fernando Alonso, o Rafael Nadal, η Vanessa Low, o Pharrel Williams συμμαχούν για να υποστηρίξουν αυτήν την πολύ σημαντική εκστρατεία για την οδική ασφάλεια, προτρέποντάς μας να δείχνουμε μεγάλη προσοχή όταν οδηγούμε, να μην ξεχνάμε τη ζώνη ασφαλείας και να αποφεύγουμε το κινητό μας.

Μας υπενθυμίζουν κάποιες φαινομενικά απλές πρακτικές που προστατεύουν τον εαυτό μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας, όπως να ελέγχουμε την όρασή μας, να μην πίνουμε όταν οδηγούμε, να ελέγχουμε το αυτοκίνητό μας, να τηρούμε τα όρια ταχύτητας. Φωτογραφίες των πρωταγωνιστών της εκστρατείας θα παρουσιαστούν σε διαφημιστικές πινακίδες 70 χωρών.

3.500LIVES

Με κεντρικό μήνυμα: Υπόγραψε κι εσύ! Για να είσαι ασφαλής. Για να σώζεις ζωές!, η εκστρατεία μάς προσκαλεί να υπογράψουμε ένα μανιφέστο δέκα σημείων, με το οποίο ζητά από τις κυβερνήσεις να θέσουν την οδική ασφάλεια ως βασική προτεραιότητα, να εφαρμόσουν μία αποτελεσματική νομοθεσία και να υποστηρίξουν τη βελτίωση των υποδομών και τη χρήση ασφαλέστερων οχημάτων. Παράλληλα, δίνει έμφαση και στην προσωπική ευθύνη.

Μεγαλύτερη οδική ασφάλεια με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους είναι και το δικό μας όραμα στην Anytime! Για αυτό και δημιουργήσαμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφάλισης Smart Drive, που επιβραβεύει την ασφαλή οδήγηση και τους προσεκτικούς οδηγούς με χαμηλότερα ασφάλιστρα, με στόχο να οδηγούμε καλύτερα και να βελτιώνουμε την οδική μας συμπεριφορά.

3.500LIVES

Το Smart Drive συνδέεται με την εφαρμογή Anytime SmartDrive Greece, που αξιολογεί τον τρόπο που οδηγούμε σε κάθε μας διαδρομή, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να κερδίσουμε έως 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου μας, αλλά και να συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς με πρόσθετα δώρα, εκπτώσεις κι εκπλήξεις.

Μπες λοιπόν κι εσύ στο anytime.gr, επίλεξε το πρόγραμμα Smart Drive που θες, βελτίωσε την οδήγησή σου και κέρδισε κάθε στιγμή περισσότερα. Μπορείς μάλιστα, να δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν την εφαρμογή για 2 μήνες και στη συνέχεια κάνεις ασφάλεια αυτοκινήτου Smart Drive!

Πηγή: https://www.3500lives-rsi-caa.com/copy-of-poioi-eimaste